FAQ


							

Ja. Enhver kan bygge/samle deres egen 3D-printer. Grundlæggende kendskab til værktøj, computer og elektronik er dog at foretrække hvis man vælger at invistere i et af sammel selv kits´ne eller open source modellerne.

Langt de fleste 3D-printere printer i enten PLA eller ABS. Begge er plasttyper som er hyppigt brugt i hverdagen.

PLA står for Polylaktat, Polyactid (majsplast) eller Polylactic acid. PLA bliver bandt andet anvendt til fødevareembalage.

Plasttypen er boilogisk nedbrydelig og er nemmere at arbejde med en andre plasttyper som ABS.

 

ABS står for Acrylonitril butadien styren og er en bredt anvendt plasttype inden for legetøj og andre materialer som skal kunne holde til meget. ABS plastik er lidt sværere at bruge og kan fåes i færre farver end PLA.

 

Begge typer plast er gode plasttyper at arbejde med, men hvis man som 3d-printer på hobby plan sidder hjemme i stuen og printer, ville PLA være at foretrække da denne plasttype ikke danner de samme giftige dampe under smelteprocessen som ABS kan gøre.

SLS står for selective laser sintering og fungerer ved at en laser rammer og smelter et materiale som ligner sand.

FDM står får fused deposition modeling og fungere ligeledes ved at smelte et fast materiale.

SLA står for stereolithograhpy og fungerer ved at en laser rammer en væske som så stivner. En model kan på den måde “trækkes” op af væsken.

 

En 3D-printer er i bund og grund en limpistol der kan bevæge sig i 3 plan (x,y,z).

Planene bevæger sig typisk ved hjælp af en type el motor som kaldes en stepper motor. Denne motortype er god til præcis styring som i en 3D-printer da den styres ved hjælp af “steps” og ikke tid. Et step på en motor er for eksempel 1.8 grader, hvilket gør computeren i stand til at regne på hvor langt planet har flyttet sig hver gang den sender et “step til motoren. Dette er måden hvorpå printeres ved hvor printerhovedet befinder sig henne. Programmet tænker som regel kun i absolutte koordinater hvilket til sige at planene skal nulstilles efter hver strøm afbrydelse eller manuel flytning af et plan.

En 3D-printer er printer som kan printe i 3 plan. Der er flere forskellige måder at printe og fremstille prototyper på, dog er den mest anvendte metode den hvor et printerhovede printer et emne i plastik.


Warning: require_once(/var/www/3dpriser.dk/public_html/wp-includes/theme-compat/footer.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/3dpriser.dk/public_html/wp-includes/template.php on line 501

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/www/3dpriser.dk/public_html/wp-includes/theme-compat/footer.php' (include_path='.') in /var/www/3dpriser.dk/public_html/wp-includes/template.php on line 501